torstai 21. elokuuta 2008

Miesten keihäs

Miesten keihäänheiton kultamitali ratkaistaan neljän heittäjän kesken. Seuraavassa lyhyet analyysit heittäjistä:

Tero Pitkämäki 37%

Pitkämäki omaa ylivoimaisen potentiaalin, mutta keihään saaminen oikeaan asentoon on ollut pitkin kesää tekniikkavirheiden takia ylivoimaista. Pitkämäen fyysisestä kunnosta kielii karsinnoissa lähes keihäs poikittain lähtenyt veto, joka kuitenkin piiskasi keihään yli 82,50:n karsintarajan. Onnistuessaan Pitkämäki on lyömätön, mutta kuusikaan heittoa ei maailmanmestarille välttämättä riitä oikean lentoradan metsästyksessä.

Anders Thorkildssen 30%

Norjalainen hallitseva olympiavoittaja osoitti jälleen kerran jo karsinnassa suuren arvokisaheittäjän piirteitä. Selkävaivoista kärsinyt Thorkildssen ei ensimmäisen karsintaryhmän heikon tulostason jälkeen lähtenyt liukkaalla alustalla riskeeraamaan mitään vaan luotti puolitehoistenkin heittojen riittävän finaalipaikkaan. Samalla moninkertainen arvokisamitalisti pääsee finaaliin sopivasta haastajan asemasta. Thorkildssen on suoritusvarma heittäjä, joka osaa nykyheittäjistä parhaiten muokata heittoaan vallitsevien olosuhteiden mukaan.

Vadims Vasilevskis 21%

Latvialainen näytti karsinnassa valtavan fyysikkansa paiskaamalla lähes kävelyvauhdista 83,51. Vasilevskisin ongelmana on kömpelön tekniikan myötä ollut vauhtijuoksun nivominen vetoon. Karsinnan perusteella onnistuneella suorituksella latvialaisella voimanpesällä on mahdollisuus todella pitkään kaareen.

Tero Järvenpää 10%

Suomalaisittain olympiafinaalista tulee jännittävä sillä myös toinen Tero omaa kaiken mennessä nappiin mahdollisuudet jopa voittoon. Järvenpään karsintaheitto oli hiukan hätäinen ja liukas alusta selvästi haittasi ison miehen askeleiden sovittamista. Lyhyelläkin vedolla keihäs lensi lähes 82,5 metriä. Muiden suosikkien tekemisessä ja terveydentilassa on tällä hetkellä enemmän epävarmuustekijöitä kuin melko varmasti yli 85 metrin kaareen pystyvällä Järvenpäällä.

Pelimielessä kiinnostavin valinta on Vasilevskis.

Kärkinelikon ulkopuolelta tuleva voittaja tarvitsisi avukseen todella sopivan myötätuuliraon. Bannisterin helmikuinen haamutulos heitettiin sopivissa tuulioloissa ja karsinnoissa hienosti esiintyneen Korotkovin maksimitaso ei vielä liiku huippujen tasolla.

Veikkaus tarjoilee kaksi mielenkiintoista kohdetta:

Pitkämäki-Thorkildssen-muu voittaja 2 3,75 33%

Arvidsson-Wirkkala 2 48% 2,35

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Noita ei voi peltata veikkauksella samaan tuplaan joten minkä kohteen kanssa noin kannattais kierättää?

Anonyymi kirjoitti...

Vasilevskis 21% 9,00 sportingbet
OA 1,89

Anonyymi kirjoitti...

9,00 löytyy useammastakin paikasta,jos uskoo arvion olevan lähellä oikeaa.

Anonyymi kirjoitti...

Mahtaakohan tuo arvio pitää paikkaansa. Mielestäni ei kyllä millään 21%:ia Vasilevskille.

Anonyymi kirjoitti...

se on mielipide asia minkä siihen prosentiks ajattelee.. ei siihe voi olla mitään just oikeaa todennäköisyyttä. Noi heittäjät jos heittää niin Vasilevskis ei voita 21 olympia finaalia sadasta. Mutta kyseessä yks kisa niin ehkä 15% on lähellä.

Anonyymi kirjoitti...

Oma arvioni Vasilevskisille jopa 25-30 %

Anonyymi kirjoitti...

sanoisin, että thorkildseni voittaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kuinkas olympiavedot kokonaisuudessaan esbc:n vihjeillä meni? Paljonko oli palautusprosentti?

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä. Tätä kokonaiskatsausta kaivattais, mutta eipä taida tulla...aikasemmin ammattimiehet kyseli samaa, mutta vastauksen mukaan ei semmoisia katsauksia tarvita...mitä väliä, onko ruokakaupasta ostettu liha mätää vai ei...