lauantai 9. elokuuta 2008

Miesten jalkapalloa

Kiinnostavimpia kerroinrajoja sunnuntain otteluihin:

Australia voitto 10,0. Tasoitus +1.5 1,83

Serbia-Norsunluurannikko total over 2 1,59

Japani +0.5 1,79

USA +0.75 1,81

Uusi-Seelanti voitto 14,3. Tasoitus +2.0 1,66! Total under 3 1,87.

Kiina money line 1,78

Honduras voitto 5,89. Tasoitus +1.0 1,72.

Korea +1.0 1,70.

Lyötkö vetoa?

Lisääkö olympialaiset vedonlyöntiaktiivisuuttasi? Mitkä lajit ovat kiinnostavimpia sijoituskohteita? Mikä laji on Pekingin kisojen "curling", joka yllättävän suosionsa johdosta kerää suuria pelivaihtoja ja saa huolimattomasti valmistautuneet vedonvälittäjät varpailleen? Kommentoi ja ota kantaa!

Jalkapalloa

Miesten jalkapallon ensimmäinen kierros oli menestys tasoitusvedonlyönnin ystäville. Mikä parasta, edut tulevat sunnuntain kierroksellakin olemaan huimia. Avauskierroksen ottelut olivat lähes järjestään pelitapahtumiltaan tasaisia. Ainoastaan Italia pystyi dominoimaan ennakolta heikompaa vastustajaansa. Kisojen ajankohdasta johtuen joukkueiden väliset tasoerot ovat tavallista pienempiä. Lyhyt leiritys, tähtipelaajien "kesäterä" ja Pekingin ottelutempoa laskeva kuumuus suosivat altavastaajien puolustustaistelua kuten esimerkiksi Brasilian ja Belgian välisessä ottelussa opettavaisesti nähtiin. Brasilia selvästi nautti ottelussa kotietua tähtipelaajien suosion kautta, mutta Belgia pystyi kurinalaisella pelitaktiikalla täysin hyydyttämään Brasilian syöttöpelin. Brasilia tulee jatkossakin olemaan edullinen ohipeli-idea. Valmentaja Dunga ei ole vielä millään tapaa vakuuttanut taktisella osaamisellaan.

torstai 7. elokuuta 2008

Olympiakisojen vedonlyönti

Olympiakisat ovat nykyisellään vedonlyönnillinen runsaudensarvi. Vedonvälittäjät näkevät kisat mahdollisuutena houkutella uusia asiakkaita, joten vetoa on mahdollista lyödä jokaisesta lajista. Erityisiä kertoimenlaskijoita jokaista lajia varten ei kuitenkaan palkata vaan tappiotkin siedetään markkinoinnillisen arvon takia. Riskienhallinnallisista syistä suuret panostukset marginaalilajeihin eivät kuitenkaan ole mahdollisia, mutta käyttämällä laajaa bookerivalikoimaa voi esimerkiksi taekwondo-tietäjä muuttaa kerrankin näkemyksensä ja lajituntemuksensa rahaksi. ESBC:n analyysitiimi tulee kisoissa keskittymään suosituimpiin lajeihin eli jalkapalloon ja yleisurheiluun, joissa vedonvälittäjien järkevät panosrajoitukset ja pelipörssien reipas vaihto mahdollistavat suuremman pelaajakunnan panostukset ilman kerrointen romahtamista.

Yleisurheilu on varsinkin Euroopassa kasvattanut tasaisesti suosiotaan, mutta taitavalle vedonlyöjälle Kultaisen liigan säteily ei ole tuonut mahdollisuuksia kultaharkkoihin. Vedonvälittäjät ovat rajanneet voittavien vedonlyöjien panokset naurattavan pieniksi ja laskeneet raukkamaisesti kertoimia välittömästi vaikka halutusta pelipanoksesta ei ole hyväksytty kuin murto-osa. Arvokisat onneksi tarjoavat synkkään tilanteeseen hetkellistä helpotusta. Pelivaihdon kasvun myötä myös ahkerasti kotiläksynsä tekevien ja tarkkaavaisten järkipelaajien kohtuulliset panostukset ovat mahdollisia. Vedonvälittäjät myös kopiovat toistensa kertoimia, joten ainakin ”head-to-head”-vedonlyönnissä edulliselle peli-idealle pääsee sijoittamaan usealle eri yhtiölle.

Vedonvälittäjät avaavat yleisurheilulajien voittajavedonlyönnin jo hyvissä ajoin ennen kisojen alkua. Maltillisista panosrajoituksista huolimatta voi tarkkaavainen vedonlyöjä löytää varsinkin yllättäjistä valtavan odotusarvon omaavia pelikohteita. Suuremmat panostukset on kuitenkin syytä sijoittaa vasta karsintojen ja alkuerien jälkeen, kun urheilijat ovat ilmestyneet starttiviivalle ja antaneet ensimmäiset näytteet kisakunnostaan. Tällä kertaa ennakkovetojen kanssa syytä olla erityisen varovainen sillä harvakseltaan kilpailleet, mutta jo vuosikausia kotikisoihinsa tähdänneet kiinalaiset urheilijat ovat täydellisiä kysymysmerkkejä.

Arvokisoissa ja erityisesti olympialaisissa kokemus on miltei edellytys menestykselle. Olympiakisojen markkina-arvo on erityisesti Yhdysvalloissa valtava ja kaikki urheilijat tähtäävät huippukuntonsa olympialaisiin rahakkaiden GP-kisojen kustannuksella. Kunnonajoitus, voimien säästely karsinnoissa ja alkuerissä, vastustajien psyykkaaminen ja taktinen pelisilmä ovat kokeneiden arvokisakävijöiden vahvuuksia. Karsintojen seuraaminen on ensiarvoisen tärkeää ja erityisen välttämätöntä niissä lajeissa, joissa finaali kilpaillaan vielä saman päivän iltana. Hyvänä esimerkkinä toimii miesten kuulantyöntö, jossa aamukarsinnoissa tekniikkansa kanssa takelteva kauden kärkituloksen haltija on tilastoista huolimatta melkoisella varmuudella ulkona mitalitaistosta illallakin.

ESBC tulee ilmaisessa blogissa tarjoamaan päivittäin vihjeitä ja ajatuksia olympiakisojen jalkapallo-otteluihin ja yleisurheilutapahtumiin. Tarkkaile blogia säännöllisesti sillä päivitämme uusia vihjeitä hyödykseksi aina kun erityisen mielenkiintoisen pelattavaa löytyy!